22 Martie – Ziua mondiala a apei

Începand cu 1993 in România sărbătorim Ziua Mondiala a Apei care are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

Organizatia de Tineret a PNL Botosani, sub indrumarea mea, in calitate de presedinte, a initiat o actiune de informare si constientizare adresata tinerilor in ceea ce priveste apa printr-o vizita la Statia de Tratare a Apei Catamarasti. In jur de 50 de tineri au dat curs invitatiei la o incursiune intr-un scurt istoric al acestei statii si de prezentare a procesului de tratare in vederea potabilizarii si alimentarii cu apa a populatiei.

Sloganul stabilit pentru acest an: „Lumea este însetată pentru că nouă ne este foame” se doreşte un semnal de alarmă în ceea ce priveşte risipa resurselor de apă, a importanţei acestora pentru securitatea alimentară şi implicit pentru sănătatea populaţiei!

Fiecare samanta , fiecare embrion isi incepe viata in mod exclusiv in apa.

Creierul este 85% apa. Omul in functie de varsta sa este intre 65%-90% apa. Planeta noastra contine 80% apa.

Cercetarile din ultima vreme ne-au dus spre o concluzie logica. O substanta ce da viata plantelor, animalelor si omului trebuie sa aiba viata la randul ei. Pe Pamant viata este dependenta de apa. Deci am putea spune fara echivoc ca APA=VIATA !!!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s